Matforedling og -lagring

Optimale forhold for matforedling- og lagring.

Optimal luftfuktighet er svært viktig for å sikre kvalitet og holdbarhet til en rekke matvarer. Det er også en bærekraftig løsning som bidrar til å redusere matsvinn.

Klimabefukting.no installerer tilpassede systemer for luftbefuktning som kan integreres i eksisterende klimaanlegg eller implementeres som frittstående løsninger.

  • Bedre modningsforhold
  • Optimalisering av fatlagring
  • Friskere ferskvarer
  • Økt holdbarhet ved lagring

Lagring og pakking

Luftbefuknting hindrer krymping av ferskvarer under produksjon og lagring og støtter modningsprosessen.

Tørr luft gir økt statisk elektrisitet, som i betydelig grad kan føre til problemer med pakking av pulverbaserte eller flytende matvarer i poser og folier.


Ost

Avhengig av ønsket modningsnivå og ostetype, kan man med riktig fuktighetsnivå påvirke lukt og smak for å oppnå et optimalt produktet etter produsentens ønsker.

Tilsatt luftfukting forhindrer også utilsiktet vektreduksjon i osteproduktet.

klimabefuktning.no, luftbefuktning, luftfuktere, inneklima, fuktighetskontroll, støvkontroll, luftkvalitet, HMS, økt produksjon, elektronikk, sagbruk, tømmer, gruver, trykkeri, kontor, matvarer, plastproduksjon, lakkering, elektronikk, automobil-industri, lager

Bakevarer

Under baking vil et tilstrekkelig høyt fuktighetsnivå fremme gjæring og forhindre dannelsen av for mye skorpe på den ferdigformede deigen.

Ved å også ha ekstra luftfuktning i siste stekefase vil brød og rundstykker få en fin sprø og gyllen skorpe.