Matforedling og -lagring
Optimale forhold for matforedling- og lagring.
Optimal luftfuktighet er svært viktig for å sikre kvalitet og holdbarhet til en rekke matvarer. Det er også en bærekraftig løsning som bidrar til å redusere matsvinn.
Klimabefukting.no installerer tilpassede systemer for luftbefuktning som kan integreres i eksisterende klimaanlegg eller implementeres som frittstående løsninger.
Lagring og pakking
Luftbefuknting hindrer krymping av ferskvarer under produksjon og lagring og støtter modningsprosessen.
Tørr luft gir økt statisk elektrisitet, som i betydelig grad kan føre til problemer med pakking av pulverbaserte eller flytende matvarer i poser og folier.
Ost
Avhengig av ønsket modningsnivå og ostetype, kan man med riktig fuktighetsnivå påvirke lukt og smak for å oppnå et optimalt produktet etter produsentens ønsker.
Tilsatt luftfukting forhindrer også utilsiktet vektreduksjon i osteproduktet.

Bakevarer
Under baking vil et tilstrekkelig høyt fuktighetsnivå fremme gjæring og forhindre dannelsen av for mye skorpe på den ferdigformede deigen.
Ved å også ha ekstra luftfuktning i siste stekefase vil brød og rundstykker få en fin sprø og gyllen skorpe.